Meripelastusseura
Pyhäjärven järvipelastajat Ry

Säkylän Pyhäjärvi ja lähivesistöt

 
 
Puhelinnumerot

Sisävesillä yleinen hätänumero hätätilanteissa:

112


Kiireettömät tehtävät Trossi-palvelunumeroon (1.5. - 31.10.):

0800 30 22 30

Muina aikoina suoraan Pyhäjärven Järvipelastajien päivystäjän numeroon:

044 016 7925


SMPS-Uutiset

SMPS-Uutiset

Kansainvälinen meripelastajavaihtoviikko

Kansainvälinen meripelastajavaihto järjestetään jälleen syyskuun viimeisellä viikolla koronavuosien tauon jälkeen. Vuoden 2023 miehistövaihto on järjestyksessä yhdeksäs. Vaihto-ohjelmaa koordinoi kansainvälinen meripelastusjärjestö IMRF. Suomesta matkaan lähtee viisi meripelastajaa eri puolilta maata; Vaasasta Irlantiin, Turusta Hollantiin, Savonlinnasta Ranskaan, Kiviniemestä Norjaan sekä Jyväskylästä Ruotsiin. Suomeen saapuu vaihtomiehistöä samoista maista. Ryhmä tutustuu viikon aikana Helsingin meripelastuslohkokeskukseen, Porkkalan merivartioasemaan, Vartiolentolaivueeseen, Etelä-Karjalan […] The post Kansainvälinen meripelastajavaihtoviikko appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Turvallisesti syysvesillä – varaudu ja varustaudu

Syksyllä päivät viilenevät ja vesistöjen lämpötilat laskevat. Vaikka syysveneilystä tulee monelle tapa ihailla kauden kauneutta, vesillä liikkuminen tuo mukanaan myös haasteita. Kylmä vesi kangistaa ja veden varaan joutuminen, erityisesti ilman kuivapukua, voi olla kohtalokasta hyvinkin nopeasti. Hypotermian ennaltaehkäisyssä ensisijainen tehtävä on vaarojen tiedostaminen ja turhien riskien välttäminen. Suomen Meripelastusseura ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) […] The post Turvallisesti syysvesillä – varaudu ja varustaudu appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Lauri Ylä-Anttila siviilipalvelukseen Meripelastusseuraan

Meripelastusseuran toimistolla on 18.9. aloittanut toimistotyöntekijänä Lauri Ylä-Anttila, joka suorittaa Meripelastusseurassa siviilipalveluksensa. Laurin työhön kuuluvat erilaiset hallinnon ja toimistopalvelun tehtävät sekä muiden sektoreiden tukitehtävät. Laurin tavoitat sähköpostilla lauri.yla-anttila@meripelastus.fi ja puhelimitse 0400 529 118. Lauri kertoo itsestään näin: ”Olen ollut Turun meripelastusyhdistyksen nuorisotoiminnan kautta mukana Suomen Meripelastusseuran toiminnassa vuodesta 2016, mutta vesillä olen liikkunut jo vauvasta […] The post Lauri Ylä-Anttila siviilipalvelukseen Meripelastusseuraan appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoiset meripelastajat tulleet apuun lähes 1500 kertaa

Meripelastusseura muistuttaa syysveneilyn riskeistä Meripelastusseuran vapaaehtoiset miehistöt ovat suorittaneet elokuun loppuun mennessä yhteensä 1467 pelastus- ja avustustehtävää vesillämme. Syksyn tullen liikenne vesillä hiljenee, mutta vakavien onnettomuuksien riski kasvaa. Vapaaehtoisten meripelastajien apua on tänä vuonna saanut 2824 ihmistä, joista 3 pelastettiin välittömästä hengenvaarasta. Kiireisintä on ollut Suomenlahdella, missä on suoritettu kolmannes kaikista tehtävistä. – Niin tehtävien […] The post Vapaaehtoiset meripelastajat tulleet apuun lähes 1500 kertaa appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastustaitokilpailujen voitto Etelä-Saimaalle – Nuorten voitto Espooseen

Heinolassa tänään pidetyt 36. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Etelä-Saimaan yhdistyksen joukkue, jonka muodostivat Toni Kolhonen, Outi Kolhonen ja Hanna Venäläinen. Toiseksi kilpailuissa sijoittui Meripelastusasema 1 Helsingistä kilpailijoina Ilari Hatakka, Maija Saarimaa ja Eero Aro, sekä kolmanneksi Team Emmi Espoosta kilpailijoina Markus Nikander, Tuomas Mäkinen ja Janne Mäkinen. Kilpailuradan muodostivat lähtö, kuusi tehtävärastia ja maali. Rastien teemat […] The post Meripelastustaitokilpailujen voitto Etelä-Saimaalle – Nuorten voitto Espooseen appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastajat kilpailevat Heinolassa 2.9.

Heinolan Järvipelastajat järjestää yhteistyössä Suomen Meripelastusseuran kanssa 36. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut Heinolassa lauantaina 2.9. Kisoissa vapaaehtoiset meripelastajat sekä alan viranomaiset testaavat taitojaan kaupungin keskustassa kiertävällä kilpailuradalla. Tänä vuonna kilpailuun on ilmoittautunut 15 aikuisten ja 5 nuorten joukkuetta. – Olen varsin tyytyväinen osallistujien määrään ja on kiva, että joukkueita on ympäri Suomen, kertoo kilpailunjohtaja Sami Salomaa. Kilpailujen […] The post Meripelastajat kilpailevat Heinolassa 2.9. appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastajat Uivassa

Meripelastusseura on jälleen mukana Helsingin Uivassa venenäyttelyssä Lauttasaaren HSK:lla 17.-20.8. Näyttelyssä vuorottelevat Espoon ja Helsingin meripelastusveneet, jotka löydät laiturilta BBC, paikalta 50. Esittelijöinä toimivat vapaaehtoiset miehistönjäsenet. Tervetuloa tapaamaan vesien vapaaehtoisia sekä kuulemaan lisää meripelastusharrastuksesta ja Trossi-jäsenpalvelusta! Uiva on avoinna to-pe klo 12-20 ja la-su klo 10-18. Huomioithan, että pelastusalukset ovat myös näyttelyn aikana hälytysvalmiudessa. Jos […] The post Meripelastajat Uivassa appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoisilla meripelastajilla vaihteleva juhannus

Meripelastusseuran juhannuspäivystys, Operaatio Meritähti päättyi eilen illalla. Torstaista sunnuntaihin vapaaehtoisille miehistöille kertyi yhteensä 143 tehtävää koko maassa. Kiireisintä oli Lahden järvipelastajilla, ja yleisin avuntarpeen syy oli jonkinlainen tekninen ongelma. Vapaaehtoisten meripelastajien juhannusviikonlopun tehtävistä 61 oli viranomaisen johtamia meripelastustehtäviä ja 82 kiireettömiä avustuksia. Trossi-jäsenpalveluun kuuluvia tehtäviä suoritettiin yhteensä 35. – Voi sanoa, että juhannus oli meille […] The post Vapaaehtoisilla meripelastajilla vaihteleva juhannus appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastusseuran toimitusjohtaja kansainvälisen meripelastusjärjestön hallitukseen

Suomen Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström on valittu kansainvälisen meripelastusjärjestön, International Maritime Rescue Federationin (IMRF) hallitukseen. Valinta suoritettiin IMRF:n neljän vuoden välein pidettävässä yleiskokouksessa Rotterdamissa 21.6.2023. Muut järjestön hallitukseen valitut tulevat Alankomaista (puheenjohtaja), Ruotsista (varapuheenjohtaja), Australiasta, Kanadasta, Kiinasta ja Saksasta. Nyt valitun hallituksen toimikausi on 2023-2027. IMRF on maailman meripelastusorganisaatioiden yhteenliittymä, ja sen toiminnan tarkoituksena on […] The post Meripelastusseuran toimitusjohtaja kansainvälisen meripelastusjärjestön hallitukseen appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoisten meripelastajien Operaatio Meritähti vesillä liikkujien turvana koko juhannuksen

Vapaaehtoiset meripelastajat varautuvat jälleen kiireiseen juhannukseen. Vesillä liikkujien turvana päivystää yli 130 pelastusalusta miehistöineen ympäri maata torstaista sunnuntai-iltaan.   Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenberg kertoo, että säällä on suuri vaikutus siihen, minkälaiseksi juhannus vesillä muodostuu. – Kaunis ja lämmin sää saa ihmiset vesille, mutta viileämmillä alueilla on yleensä hiljaisempaa. Juhannusaatoksi monin paikoin luvatut ukkospuuskat […] The post Vapaaehtoisten meripelastajien Operaatio Meritähti vesillä liikkujien turvana koko juhannuksen appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »