Meripelastusseura
Pyhäjärven järvipelastajat Ry

Säkylän Pyhäjärvi ja lähivesistöt

 
 
Puhelinnumerot

Sisävesillä yleinen hätänumero hätätilanteissa:

112


Kiireettömät tehtävät Trossi-palvelunumeroon (1.5. - 31.10.):

0800 30 22 30

Muina aikoina suoraan Pyhäjärven Järvipelastajien päivystäjän numeroon:

044 016 7925


SMPS-Uutiset

SMPS-Uutiset

Älä ota polttoainetta säästämällä turhia riskejä!

Vapaaehtoisilla meripelastajilla on ollut alkukesän aikana polttoaineen loppumisesta johtuvia avuntarpeita selvästi keskimääräistä enemmän. Meripelastajien neuvo on tankata 30 prosenttia enemmän kuin arvioi matkaan tarvittavan. Polttoaineen yllättävä loppuminen kesken venematkan on jo vuosia kuulunut vapaaehtoisille meripelastajille tulevien avunpyyntöjen syihin. Tänä kesänä polttoaineen loppumisesta johtuvia tehtäviä on kuitenkin yli 10 prosenttia kaikista tehtävistä, kun niin sanottu normaali […] The post Älä ota polttoainetta säästämällä turhia riskejä! appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vesiturvallisuustyöhön tarvitaan lisää resursseja ja selkeämpää koordinointia

Onnettomuustutkintakeskus julkaisi juhannuksen alla tutkinnan vuoden 2021 tapaturmaisista hukkumisista. Vaikka hukkumiskuolemat ovat vähentyneet, hukkuu Suomessa edelleen väkilukuun suhteutettuna kaksi kertaa enemmän ihmisiä kuin Ruotsissa tai Norjassa. Meripelastusseura kaipaa vesiturvallisuustyöhön valtakunnallista koordinointia ja rahoitusta. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan tapaturmaiset hukkumiset painottuvat iäkkäisiin. Päihtymisellä oli merkitystä 40 prosentissa tapauksista. Vesikulkuneuvolla tapahtuneista hukkumisista pääosa sattui soutuveneellä. Tutkinnan perusteella vaikuttaa siltä, […] The post Vesiturvallisuustyöhön tarvitaan lisää resursseja ja selkeämpää koordinointia appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoisten meripelastajien Operaatio Meritähti turvaa juhannusta vesillä

Meripelastajat muistuttavat: vain puettu pelastusliivi pelastaa Vapaaehtoiset meripelastajat varautuvat jälleen kiireiseen juhannukseen. Vesilläliikkujien turvana päivystää lähes 140 pelastusalusta ja 1 000 meripelastajaa ympäri maata torstai-illasta sunnuntai-iltaan. Meripelastajat toivovat, että juhannusta vesillä viettävät pitäisivät mielessä myös turvallisuusasiat. Viileä alkukesä on ollut vapaaehtoisille meripelastajille jonkin verran tavanomaista hiljaisempi, mutta Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenberg uskoo, että […] The post Vapaaehtoisten meripelastajien Operaatio Meritähti turvaa juhannusta vesillä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Uusi tehokas pelastusvene Inkooseen

Suomen Meripelastusseura on vastaanottanut kaksi uutta PV3-luokan pelastusvenettä, joista toinen sijoitettiin Inkooseen. Vene parantaa Inkoon Meripelastajien toimintaedellytyksiä merkittävästi. Asemapaikalleen uusi vene saapui 12.6. Kymmenmetrinen, kahdella 300 hevosvoiman perämoottorilla varustettu pelastusvene yltää noin 41 solmun maksiminopeuteen. Siinä on meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Lisäksi veneessä on hydraulisesti avattava keulaportti, […] The post Uusi tehokas pelastusvene Inkooseen appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Rajavartiolaitoksen ja Meripelastusseuran välinen yhteistoimintamuistio allekirjoitettu

Rajavartiolaitoksen päällikkö kenraaliluutnantti Pasi Kostamovaara ja Suomen Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström allekirjoittivat yhteistoimintamuistion 14.6.2022. Yhteistoimintamuistiolla vahvistetaan Rajavartiolaitoksen ja Suomen Meripelastusseuran välisen yhteistyön perusteet ja yhteistyömuodot. Rajavartiolaitoksen ja Suomen Meripelastusseuran välisellä merellisellä yhteistyöllä on pitkät perinteet. Meripelastusseura on meripelastustoimesta Suomessa vastaavalle Rajavartiolaitokselle äärimmäisen tärkeä voimavara erityisesti kesäkaudella. Suomen meripelastustoimen vastuualueella on vuosittain noin 2000 meripelastus- ja […] The post Rajavartiolaitoksen ja Meripelastusseuran välinen yhteistoimintamuistio allekirjoitettu appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Uusi pelastusvene Kuopioon

Meripelastusseura on vastaanottanut uuden PV3-luokan pelastusveneen, joka sijoitetaan Kuopioon. Vene parantaa Kuopion Järvipelastajien toimintaedellytyksiä merkittävästi. Asemapaikalleen uusi vene saapui 12.6. Kymmenmetrinen, kahdella 300 hevosvoiman perämoottorilla varustettu pelastusvene yltää noin 42 solmun maksiminopeuteen. Siinä on meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Lisäksi veneessä on hydraulisesti avattava keulaportti, joka parantaa mahdollisuuksia […] The post Uusi pelastusvene Kuopioon appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoiset meripelastajat jälleen turvana vesillä

Vapaaehtoisten meripelastajien päivystyskausi on alkanut tai alkaa asteittain toukokuussa. 1. toukokuuta lähtien vastaa myös Meripelastusseuran Trossi-palvelunumero 0800 30 22 30 veneilijöiden kiireettömiin avunpyyntöihin. Suuri osa Meripelastusseuran vapaaehtoisia pelastusasemia siirtyy valmiuteen vappuviikonloppuna. Pohjoisempana sekä myöhäisen kevään vuoksi paikoin vielä jäässä olevilla sisävesillä pelastusveneet lasketaan vesille heti jäiden lähdettyä. Avovesikauden ensimmäisen tehtävän suoritti Porvoon Meripelastajien pelastusvene Aktia […] The post Vapaaehtoiset meripelastajat jälleen turvana vesillä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Veneilyturvallisuutta verkossa 3.5.2022

Meripelastusseura, Fennia ja Motonet järjestävät yhteistyössä maksuttoman, kaikille avoimen veneilyturvallisuuswebinaarin tiistaina 3.5.2022 klo 18-19.30. Illan aiheita ovat: Mitkä ovat huviveneen päällikön vastuut ja velvollisuudet? Miksi vene kannattaa katsastaa? Mitä katsastusvälineitä tarvitaan? Mitkä ovat veneilijöiden yleisimmät vakuutustapahtumat? Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle. Tervetuloa! Ilmoittaudu tästä viimeistään 1.5.2022. The post Veneilyturvallisuutta verkossa 3.5.2022 appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Trossi-jäsenkortit ja venetarrat 2022 matkalla

Vuoden 2022 Trossi-jäsenkortit ja venetarrat saapuvat kaikille 8.4. mennessä laskun maksaneille Trossi-jäsenille huhtikuun viimeisellä viikolla jäsenlehden mukana tai kirjepostissa. Jos siis saat Trossi-jäsenlehtesi kelmutettuna, löydät paketista myös jäsenkortin sisältävän kirjeen ja veneeseen liimattavan Trossi-tarran. Jos taas jäsenlehti kolahtaa postiluukusta ilman lisukkeita, tulevat kortti ja tarra omana lähetyksenään. Seuraava postitus 8.4. jälkeen maksaneille lähtee viikon 17 […] The post Trossi-jäsenkortit ja venetarrat 2022 matkalla appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Verkkoluento 20.4: Kulkeminen kapeilla väylillä

Meripelastusseura järjestää 20.4.2022 klo 18-20 veneilijöille suunnatun, kaikille avoimen verkkoluennon kapeilla väylillä liikkumisesta. Luennoitsijana toimii HSEQ-päällikkö Pasi Paldanius FinnPilot Pilotage Oy:stä. Tervetuloa mukaan oppimaan tärkeää turvallisuusasiaa! Osallistumislinkki luennolle: https://us02web.zoom.us/j/85755717710. The post Verkkoluento 20.4: Kulkeminen kapeilla väylillä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »