Meripelastusseura
Pyhäjärven järvipelastajat Ry

Säkylän Pyhäjärvi ja lähivesistöt

 
 
Puhelinnumerot

Sisävesillä yleinen hätänumero hätätilanteissa:

112


Kiireettömät tehtävät Trossi-palvelunumeroon (1.5. - 31.10.):

0800 30 22 30

Muina aikoina suoraan Pyhäjärven Järvipelastajien päivystäjän numeroon:

044 016 7925


SMPS-Uutiset

SMPS-Uutiset

Joululahja vapaaehtoisille meripelastajille

Suomen Meripelastusseuran toiminta perustuu vapaaehtoisten meripelastajien auttamishaluun. Vapaaehtoiset lahjoittavat aikansa ja osaamisensa, mutta ilman koulutusta, kalustoa ja kunnollisia varusteita he eivät pysty olemaan vesilläliikkujien apuna. Voisiko yrityksesi muistaa tänä jouluna heitä? Vapaaehtoisille meripelastajille kulunut kausi on jälleen ollut kiireinen. Tänä vuonna olemme suorittaneet lähes 1700 pelastus- ja avustustehtävää. Apua on saanut yli 3000 ihmistä, joista […] The post Joululahja vapaaehtoisille meripelastajille appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Trossi-jäsenpalvelun kausi päättyy 31.10.

Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun toimintakausi ja palvelunumeron päivystys päättyy maanantaina 31.10. Vapaaehtoiset meripelastajat ovat kuitenkin vesillä liikkujien turvana edelleen. Vapaaehtoiset meripelastajat on hälytetty apuun tänä vuonna tähän mennessä 1665 kertaa. 20 ihmistä on pelastettu todennäköiseltä menehtymiseltä, ja yhteensä apua on saanut yli 3000. Trossi-palvelunumero on tarkoitettu veneilijöiden kiireettömien avunpyyntöjen välittämiseen Meripelastusseuran yksiköille. Palvelunumero 0800 30 22 30 […] The post Trossi-jäsenpalvelun kausi päättyy 31.10. appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoisten meripelastusalusten paraati pyhäinpäivänä

Vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittavat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa pelastusalusten paraatilla Helsingissä pyhäinpäivänä 5. marraskuuta klo 12. Alusparaati lähtee liikkeelle pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla Hernesaaren kärjestä ja tekee Merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen klo 12.10. Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen muistomerkille Ursinin kalliolla. Mukana paraatissa on yhteensä 11 alusta Suomenlahden meripelastusasemilta Espoosta, Helsingistä, Inkoosta, Kotkasta, Loviisasta, Porkkalasta […] The post Vapaaehtoisten meripelastusalusten paraati pyhäinpäivänä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastusseuran hallitukseen kaudelle 2023–2025

Meripelastusseuran hallitukseen haetaan jäsenehdokkaita kaudelle 2023–2025 erovuoroisten tilalle. Avautumassa on kolme hallituspaikkaa. Meripelastusseuran hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja seitsemän muuta jäsentä. Käytännössä noin puolet jäsenistä edustaa aktiivista vapaaehtoiskenttää ja puolet yrityselämää. Hallituksessa ei ole kuitenkaan alueellista edustusta, vaan näkökulmana aina koko maa. Lisäksi Meripelastusseuran hallituksen tehtävä on edistää sukupuolten tasa-arvoa sekä varmistaa naisten ja miesten […] The post Meripelastusseuran hallitukseen kaudelle 2023–2025 appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastajan vinkit turvalliseen syysveneilyyn

Aurinkoinen syyssää houkuttelee vesille. Vedet ovat kuitenkin jo kylmiä, illat pimenevät aikaisin ja syksyllä sää muuttuu usein nopeasti. Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenbergin neuvoilla veneilystä voi nauttia turvallisesti jopa jäiden tuloon asti. Syksyllä kaikki vesille lähtöä edeltävät tarkastukset ja toimenpiteet kannattaa tehdä erityisen huolellisesti. Myös reittisuunnittelun ja navigointitaitojen merkitys korostuu. – Veneessä tulee aina […] The post Meripelastajan vinkit turvalliseen syysveneilyyn appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Baltic SAR Games -meripelastustaitokilpailujen voitto Ahvenanmaan merivartiostolle – Nuorten voitto Espooseen

Maarianhaminassa Ahvenanmaalla tänään pidetyt Meripelastusseuran yhteistyössä Ahvenanmaan sisarorganisaationsa kanssa järjestämät 35. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Ahvenanmaan merivartioston joukkue, jonka muodostivat Juri Jalava, Jonas Sandell ja Oscar Strand. Toiseksi kilpailuissa sijoittui Turun Meripelastusyhdistyksen T.M.P.Y joukkue kilpailijoina Sari Kivelä, Jessi Vuorinen ja Sane Takala, sekä kolmanneksi SMPS nuorisokouluttajat kilpailijoina Sara Mörsky, Kerttu Kontinaho ja Aaro Vasama. Baltic SAR […] The post Baltic SAR Games -meripelastustaitokilpailujen voitto Ahvenanmaan merivartiostolle – Nuorten voitto Espooseen appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Baltic SAR games 2022: Meripelastajat kilpailevat Maarianhaminassa lauantaina

Meripelastajat eri puolilta maata kokoontuvat viikonloppuna Ahvenanmaalle Meripelastusseuran 35. valtakunnallisiin meripelastustaitokilpailuihin. Kisat käydään Maarianhaminan keskustassa lauantaina 10.9. klo 9-15.30. Baltic SAR games 2022 -meripelastustaitokilpailuissa arvioidaan tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä, kun vesillä pelastetaan ihmisiä. Tarkoituksena on myös kehittää miehistöjen pelastustaitoja, lisätä oppimishalua ja motivaatiota sekä verrata alan eri toimijoiden tasoa keskenään. Verkostoitumista ja mukavaa […] The post Baltic SAR games 2022: Meripelastajat kilpailevat Maarianhaminassa lauantaina appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoiset meripelastajat tulivat kesän aikana apuun lähes 1500 kertaa

Meripelastusseuran vapaaehtoiset miehistöt suorittivat elokuun loppuun mennessä yhteensä 1466 pelastus- ja avustustehtävää rannikolla ja sisävesillä. Apua sai 2922 ihmistä, joista 15 pelastettiin välittömästä hengenvaarasta. Veneilijöiden avuntarpeen syynä korostui polttoaineen loppuminen. Vapaaehtoisten meripelastajien kesän kokonaistehtävämäärä on hieman alhaisempi kuin kahtena viime vuotena. Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenberg arvioi sen johtuvan ennen kaikkea kylmästä keväästä ja […] The post Vapaaehtoiset meripelastajat tulivat kesän aikana apuun lähes 1500 kertaa appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Naisten asema meripelastuksessa ja kuinka sitä kehitetään?

Suomen Meripelastusseura isännöi kansainvälistä Tools for Making a Change for #WomenInSAR -seminaaria Turussa Forum Marinumissa maanantaina 29.8.2022. Seminaari pureutuu naisten asemaan sekä tasa-arvon parantamiseen meripelastustoiminnassa. Meripelastusseura järjestää seminaarin yhteistyössä International Maritime Rescue Federationin (IMRF) kanssa ja se on englanninkielinen. Päivän puhujat ovat kilpa-ajaja Emma Kimiläinen, pelastusylitarkastaja Mira Leinonen (Sisäministeriö), huoltopäällikkö Andrew Tate (RNLI), tutkija Anneli […] The post Naisten asema meripelastuksessa ja kuinka sitä kehitetään? appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastajat Uivassa

Meripelastusseura on jälleen mukana Helsingin Uivassa venenäyttelyssä Lauttasaaren HSK:lla 18.-21.8. Näyttelyssä vuorottelevat Espoon ja Helsingin meripelastusveneet, jotka löydät C-laiturista paikalta C51-C52. Esittelijöinä toimivat vapaaehtoiset miehistönjäsenet. Tervetuloa tapaamaan vesien vapaaehtoisia sekä kuulemaan lisää meripelastusharrastuksesta ja Trossi-jäsenpalvelusta! Uiva on avoinna to-pe klo 12-20 ja la-su klo 10-18. Huomioithan, että pelastusalukset ovat myös näyttelyn aikana hälytysvalmiudessa. Jos vene […] The post Meripelastajat Uivassa appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »