Meripelastusseura
Pyhäjärven järvipelastajat Ry

Säkylän Pyhäjärvi ja lähivesistöt

 
 
Puhelinnumerot

Sisävesillä yleinen hätänumero hätätilanteissa:

112


Kiireettömät tehtävät Trossi-palvelunumeroon (1.5. - 31.10.):

0800 30 22 30

Muina aikoina suoraan Pyhäjärven Järvipelastajien päivystäjän numeroon:

044 016 7925


SMPS-Uutiset

SMPS-Uutiset

Tule meille töihin: jäsenpalvelu- ja toimistokoordinaattoriksi

Etsimme Meripelastusseuran toimistolle Helsinkiin asiakaspalvelun ja taloushallinnon osaajaa vakituiseen ja kokopäiväiseen työsuhteeseen. Toivottu aloitus on tammikuun 2022 aikana. Jäsenpalvelu- ja toimistokoordinaattorina tehtäviäsi ovat  • jäsen- ja asiakaspalvelu • yhteydenottojen ja palautteiden seuranta ja käsittely • jäsenyyksien käsittely ja hoito • jäsenmaksulaskutus ja laskujen käsittely • koulutusten talousselvitykset ja palautteet • osto- ja matkalaskujen käsittely sekä […] The post Tule meille töihin: jäsenpalvelu- ja toimistokoordinaattoriksi appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastusseuran puheenjohtajana jatkaa Valtteri Simola

Suomen Meripelastusseuran yleiskokous valitsi tänään 21.11. Meripelastusseuran puheenjohtajaksi kaudelle 2022-2024 hallitusammattilainen Valtteri Simolan Hollolasta. Seuran valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Esa Hirvonen Savonlinnasta ja varapuheenjohtajaksi Matti Oikarainen Oulusta. Valtteri Simola ja Esa Hirvonen valittiin molemmat toiselle kaudelle. Oikarainen on puheenjohtajistossa uusi. Meripelastusseuran puheenjohtajana jatkava Valtteri Simola pitää  seuran tärkeimpinä haasteina rahoituksen turvaamista sekä vapaaehtoisten tukemista tehtävässään. – […] The post Meripelastusseuran puheenjohtajana jatkaa Valtteri Simola appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Markus Takala tekniseksi asiantuntijaksi

Suomen Meripelastusseuran tekniseksi asiantuntijaksi on nimitetty merenkulun insinööri Markus Takala. Markuksella on monipuolinen työkokemus ammatti- ja pienaluksien parissa. Lisäksi hän on toiminut Turun Meripelastusyhdistyksessä vapaaehtoisena meripelastajana useiden vuosien ajan, joten vapaaehtoinen meripelastustoiminta on hänelle tuttua. Meripelastusseuran teknisen asiantuntijan päätehtävät ovat olemassa olevasta kalustosta vastaaminen, alusten katsastustoiminta sekä teknisen sektorin koulutustoiminta. Markus aloittaa tehtävässä 1.12.2021. Hänet […] The post Markus Takala tekniseksi asiantuntijaksi appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Auttajat tarvitsevat apua – lahjoita joulutervehdysvarat Meripelastusseuralle

Voisiko yrityksenne tukea tänä jouluna vapaaehtoista meripelastustoimintaa? Lahjoituksenne avulla voidaan pelastaa ihmishenkiä merellä ja sisävesillä. Lahjoittamalla yrityksen joulutervehdysvarat Suomen Meripelastusseuralle saatte käyttöönne vähintään sähköisen joulukortin ja s-postibannerin, joissa kerrotaan teidän olevan mukana vapaaehtoisten meripelastajien tukijoukoissa. Tukijallemme tarjoamme: 1000 € – digitaalinen joulukortti ja s-postibanneri, joissa kerrotaan tuestanne 2000 € – digitaalinen joulukortti ja s-postibanneri, joissa […] The post Auttajat tarvitsevat apua – lahjoita joulutervehdysvarat Meripelastusseuralle appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Kiireinen kausi lopuillaan – Trossi-päivystys päättyy 31.10.

Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun toimintakausi ja palvelunumeron päivystys päättyy sunnuntaina 31.10. Vapaaehtoiset meripelastajat ovat kuitenkin vesilläliikkujien turvana pitkälle marraskuulle. Vapaaehtoiset meripelastajat on hälytetty apuun tänä vuonna 2059 kertaa. 20 ihmistä on pelastettu todennäköiseltä menehtymiseltä, ja yhteensä apua on saanut yli 4000. Meripelastusseuran Trossi-palvelunumero vastasi kauden aikana lähes 1700 puheluun ja Trossi-jäsenpalveluun kuuluvia avustuksia suoritettiin 616. Trossi-järjestelmän avulla […] The post Kiireinen kausi lopuillaan – Trossi-päivystys päättyy 31.10. appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Pelastusalusten paraati pyhäinpäivänä

Vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittavat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa alusparaatilla Helsingissä pyhäinpäivänä 6. marraskuuta. Mukana on myös Rajavartiolaitoksen partiovene. Paraatin jälkeen alukset ovat näytteillä yleisölle Eteläsatamassa. Yhteensä 12 pelastusalusta Espoosta, Helsingistä, Inkoosta, Kotkasta, Loviisasta, Porkkalasta, Porvoosta ja Tammisaaresta lähtee ohimarssille pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla Hernesaaren kärjestä klo 12 ja tekee merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen klo 12.10. […] The post Pelastusalusten paraati pyhäinpäivänä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Tutkimus: Testamentin tekeminen kiinnostaa suomalaisia – nuoret ja naiset valmiimpia tukemaan järjestöjä

Korona-aika on herättänyt nuorten kiinnostuksen testamentin tekemistä kohtaan. Nuoret ovat myös muita ikäryhmiä valmiimpia tukemaan arvojensa mukaista toimintaa testamenttilahjoituksilla. Iän lisäksi myös sukupuolella on merkittävä vaikutus siihen, millaisen toiminnan tukeminen kiinnostaa. Noin 15 prosenttia suomalaista on tehnyt testamentin ja 39 prosenttia on harkinnut testamentin tekemistä. Tämä selvisi kaikkia suomalaisia edustavasta tutkimuksesta, jonka Hyvä testamentti -kampanja […] The post Tutkimus: Testamentin tekeminen kiinnostaa suomalaisia – nuoret ja naiset valmiimpia tukemaan järjestöjä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Illat pimenevät – kulkuvalot kuntoon!

Kesä on vaihtunut syksyksi ja illat pimenevät. Monilla veneilykausi kuitenkin jatkuu pitkälle syksyyn. Hämärässä, pimeässä tai huonon näkyvyyden vallitessa on tärkeää, että vesilläliikkujat näkevät toisensa ja pystyvät tunnistamaan, mihin suuntaan toinen on matkalla. Ilman kulkuvaloja se on lähes mahdotonta. Kulkuvalot, vihreä ja punainen sivuvalo, mastovalot ja perävalo, antavat kulkusuunnan ohella vinkkiä myös toisen aluksen koosta. […] The post Illat pimenevät – kulkuvalot kuntoon! appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Haemme teknistä asiantuntijaa

Oletko venealan osaaja, jolla on jo useamman vuoden kokemus alalta? Haluatko työskennellä ammattiveneiden parissa yhteistyössä alan toimijoiden ja vapaaehtoisten meripelastajien kanssa? Omaatko hyvät vuorovaikutustaidot ja aktiivisen työotteen? Jos vastasit kyllä, tule meille tekniseksi asiantuntijaksi! Suomen Meripelastusseura on vuonna 1897 perustettu meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö, jonka toiminta perustuu vapaaehtoisten meripelastajien auttamishaluun ja pyyteettömään työhön. Päätehtävämme on […] The post Haemme teknistä asiantuntijaa appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


13 pelastettu lähes varmalta menehtymiseltä tänä kesänä

Meripelastusseuran vapaaehtoiset miehistöt suorittivat elokuun loppuun mennessä yhteensä 1787 pelastus- ja avustustehtävää vesillämme. Veneilyn suosio jatkoi kasvuaan toisena koronakesänä, mikä näkyy myös Meripelastusseuran tilastossa. Viranomaisen johtamaan pelastustehtävään vapaaehtoiset meripelastajat on tänä vuonna hälytetty 590 kertaa. Tähän mennessä todennäköiseltä menehtymiseltä on pelastettu 13 ihmistä. Yhteensä apua on saanut 3884 ihmistä ja 1502 alusta. Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalveluun kuuluvia […] The post 13 pelastettu lähes varmalta menehtymiseltä tänä kesänä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »