Meripelastusseura
Pyhäjärven järvipelastajat Ry

Säkylän Pyhäjärvi ja lähivesistöt

 
 
Puhelinnumerot

Sisävesillä yleinen hätänumero hätätilanteissa:

112


Kiireettömät tehtävät Trossi-palvelunumeroon (1.5. - 31.10.):

0800 30 22 30

Muina aikoina suoraan Pyhäjärven Järvipelastajien päivystäjän numeroon:

044 016 7925


SMPS-Uutiset

SMPS-Uutiset

Vuoden meripelastajaksi pelastusvene Willimiehen miehistö Lappeenrannasta

Meripelastusseura on nimittänyt Vuoden meripelastajaksi pelastusvene Willimiehen miehistön, joka pelasti karille ajaneesta ja rajusti vuotavasta veneestä neljä ihmistä Lappeenrannan sataman edustalla syyskuussa. 13.9.2022 kymmenmetrin moottorivene oli saapumassa Lappeenrantaan. Veneen kyydissä oli neljän hengen seurue. Aurinko ei ollut vielä laskenut ja sää oli syksyisen kuulas. Vene kulki edelleen liukunopeudella, koska nopeusrajoitusalue alkoi vasta muutaman sadan metrin […] The post Vuoden meripelastajaksi pelastusvene Willimiehen miehistö Lappeenrannasta appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Espoon Meripelastajille tunnustus turvallisuuskulttuurin kehittämisestä

Meripelastusseura on myöntänyt Vuoden turvallisuusteko -palkinnon Espoon Meripelastajille turvallisuuskulttuurin ja psykologisen turvallisuuden määrätietoisesta ja rohkeasta edistämisestä yhdistyksen miehistöjen keskuudessa. Espoon Meripelastajien sitoutumisesta turvallisuuskulttuurin edistämiseen on erinomainen esimerkki jo perinteeksi muodostunut, vuosittain syksyllä pidettävä turvallisuusilta. Tilaisuudessa yhdistyksen päälliköt pitävät alustuksia ja kertovat kuluneella kaudella pelastusaluksille ja miehistöille sattuneista vahingoista ja läheltä piti -tilanteista, joissa he itse […] The post Espoon Meripelastajille tunnustus turvallisuuskulttuurin kehittämisestä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Jani Seppälä Turusta vuoden alusvastaava

Meripelastusseura on nimittänyt vuoden alusvastaavaksi Jani Seppälän Turun Meripelastusyhdistyksestä. Myöntämällä Jani Seppälälle vuoden alusvastaavan tunnustuksen Meripelastusseura haluaa huomioida hänen pitkän vapaaehtoisuransa isojen ja tekniikaltaan vaativien pelastusalusten ylläpidossa. Jani Seppälä toimi kahden eri PV5-luokan ja yhden PV4-luokan aluksen alusvastaavana yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 alkaen ja luovutti alusvastaavan tehtävät eteenpäin seuraajille vuoden 2022 syksyllä. Jani Seppälä on ansiokkaasti […] The post Jani Seppälä Turusta vuoden alusvastaava appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastusseura ja Yamaha Motor Europe N.V. Suomen Sivuliike yhteistyöhön

Yhteistyön tavoitteena on veneilyturvallisuuden parantaminen, sekä vapaaehtoisen meripelastustoiminnan tukeminen. Yamaha lahjoittaa Meripelastusseuran Trossin Finnmaster ja AMT-veneiden ostajille. Yhteistyö käynnistyi Vene 23 Båt -messuilla helmikuun puolivälissä. Yamaha Motor Europe N.V. Suomen sivuliike tarjoaa Trossi-jäsenpalvelun ensimmäiseksi vuodeksi Finnmaster tai AMT-veneen ostajille. Messuilta saatujen kokemusten perusteella yhteistyötä on tarkoitus jatkaa toistaiseksi, sekä mahdollisesti laajentaa myös muihin Em powered […] The post Meripelastusseura ja Yamaha Motor Europe N.V. Suomen Sivuliike yhteistyöhön appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastusseura tuo uuden PV3-luokan pelastusveneen Helsingin venemessuille

Meripelastusseura esittäytyy Vene 23 Båt –näyttelyssä Messukeskuksessa 10.-19. helmikuuta. Messuille tuomme viime kesänä käyttöön otetun PV3-luokan pelastusaluksen. Inkooseen sijoitettu vene on näytteillä moottorivenehallin paraatipaikalla, Brunsvik Marinen osastolla 6b48. Vene on nimetty sen hankintaa merkittävästi tukeneen Thure Gallén Stiftelsen mukaan. PV3 Thure Gallén tekniset tiedot: Pituus: 10,01 m Leveys: 3,21 m Suurin syväys: 0,9 m Toimintapaino: […] The post Meripelastusseura tuo uuden PV3-luokan pelastusveneen Helsingin venemessuille appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastusseuran tarkistetut tehtävätilastot 2022

Veneen tekninen vika tai huollon laiminlyönti yleisin syy ongelmiin vesillä Meripelastusseuran vapaaehtoiset miehistöt suorittivat viime vuonna yhteensä 1711 pelastus- ja avustustehtävää vesillämme. Kiireelliseen viranomaisen johtamaan pelastustehtävään lähdettiin 643 kertaa ja 22 ihmistä pelastettiin välittömästä hengenvaarasta. Noin kaksi kolmannesta vapaaehtoisten meripelastajien tehtävistä oli eriasteisia avunantotehtäviä, joita suoritettiin 1068. Näistä Trossi-jäsenpalveluun kuului 524. Yhteensä apua sai 3296 […] The post Meripelastusseuran tarkistetut tehtävätilastot 2022 appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoisia meripelastajia tarvittiin vuonna 2022 yli 1700 kertaa

Vapaaehtoisten meripelastajien päivystyskausi on päättynyt koko maassa. Meripelastusseuran pelastusyksiköt hälytettiin kauden 2022 aikana alustavien tilastojen mukaan pelastus- ja avustustehtäviin 1701 kertaa. Apua sai kaikkiaan 3266 ihmistä, joista 22 pelastettiin välittömästä hengenvaarasta. Meripelastusseuran vapaaehtoiset hälytettiin kauden aikana kiireelliseen viranomaisen johtamaan pelastustehtään 637 kertaa. Loput tehtävistä olivat eriasteisia avustuksia, joista Trossi-jäsenpalvelutehtäviä oli 524. – Kahteen edelliseen koronakesään […] The post Vapaaehtoisia meripelastajia tarvittiin vuonna 2022 yli 1700 kertaa appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Joululahja vapaaehtoisille meripelastajille

Suomen Meripelastusseuran toiminta perustuu vapaaehtoisten meripelastajien auttamishaluun. Vapaaehtoiset lahjoittavat aikansa ja osaamisensa, mutta ilman koulutusta, kalustoa ja kunnollisia varusteita he eivät pysty olemaan vesilläliikkujien apuna. Voisiko yrityksesi muistaa tänä jouluna heitä? Vapaaehtoisille meripelastajille kulunut kausi on jälleen ollut kiireinen. Tänä vuonna olemme suorittaneet lähes 1700 pelastus- ja avustustehtävää. Apua on saanut yli 3000 ihmistä, joista […] The post Joululahja vapaaehtoisille meripelastajille appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Trossi-jäsenpalvelun kausi päättyy 31.10.

Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun toimintakausi ja palvelunumeron päivystys päättyy maanantaina 31.10. Vapaaehtoiset meripelastajat ovat kuitenkin vesillä liikkujien turvana edelleen. Vapaaehtoiset meripelastajat on hälytetty apuun tänä vuonna tähän mennessä 1665 kertaa. 20 ihmistä on pelastettu todennäköiseltä menehtymiseltä, ja yhteensä apua on saanut yli 3000. Trossi-palvelunumero on tarkoitettu veneilijöiden kiireettömien avunpyyntöjen välittämiseen Meripelastusseuran yksiköille. Palvelunumero 0800 30 22 30 […] The post Trossi-jäsenpalvelun kausi päättyy 31.10. appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoisten meripelastusalusten paraati pyhäinpäivänä

Vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittavat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa pelastusalusten paraatilla Helsingissä pyhäinpäivänä 5. marraskuuta klo 12. Alusparaati lähtee liikkeelle pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla Hernesaaren kärjestä ja tekee Merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen klo 12.10. Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen muistomerkille Ursinin kalliolla. Mukana paraatissa on yhteensä 11 alusta Suomenlahden meripelastusasemilta Espoosta, Helsingistä, Inkoosta, Kotkasta, Loviisasta, Porkkalasta […] The post Vapaaehtoisten meripelastusalusten paraati pyhäinpäivänä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »